התגובות שלי בפורום

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • בתגובה ל: במעטפת פסי הצבירה כמוליך הארקה #128833
    dor kadosh
    משתתף

    היי אריאל 

    שמח לקחת חלק

    התייחסותי לערך המעטפת הינו ביחס למוליכי אלומיניום. קרי, שניידר מפרטים כי המעטפת אלומיניום שוות ערך ל 190 ממר נחושת ומהווה 30 אחוז מחתך מוליך האלומיניום באותו פס.

     

    למעשה שימוש במעטפת כמוליך הארקה לא מהווה 50 אחוז ממלויך המופע, מה שמותיר אותנו עם בדיקה בלבד של עמידה בזרם קצר ומכן נשאלת השאלה האם ניתן להכשיר את המעטפת כמוליך הארקה המותקן יחד עם מוליכי העגל.

     

    תודה

    בתגובה ל: במעטפת פסי הצבירה כמוליך הארקה #128819
    dor kadosh
    משתתף

    אריאל שלום

     

    מזמן שטח חתך המעטפת לא זהה לשטח חתך הפאזות.

    לצורך עניין זה בבחינת קטלוג של חברת שניידר אלקטריק בפסי צבירה 3200 אמפר לדוגמה, שטח חתך המעטפת שווה לפי הצהרתם ל 190 ממ”ר נחושת שמהווים כ 30% משטח חתך הפאזות בפס הצבירה.

    בתגובה ל: תאורת חירום ברבי קומות #115326
    dor kadosh
    משתתף

    שלום 

    אכן קיים בלבלו ואכן תאורת החירום לא תפעל מאחר ומחוברת לגנרטור בזמן הפסקת חשמל, יחד עם זאת זו אינה מטרתה ויש לשים את הדגש על שמה – תאורת חירום.

    ברשותכם לאחר תכנון של מספר רבי קומות, דיונים רבים בנושא עם כל יועצי הבטיחות ואף לקיחת חלק בפורומים ודיונים עם יועצי בטיחות והכבאים אשמח לחדד מספר דברים ולתת נקודת מבט קצת שונה.

    ראשית יש לעשות סדר בהבנה של מה קורה בזמן חירום – 

    בזמן חירום לא קורה שום דבר!, מתקן החשמל ממשיך לעבוד רגיל כמוגדר ב NFPA ומחובר להספקה אמינה שהיא חיבור מרשת החשמל, רק במקרה של כשל באספקה זו יעבור לאספקה חלופית קרי גנרטור.

    מתקן החשמל ממשיך לעבוד על חיבור מחברת החשמל ועל כן כל מתקן החשמל ממשיך לעבוד רגיל ובין היתר תאורת בשטחים הציבוריים.

    רק במקרה של שרפה בלוח חשמל קיים סדר פעולות לניתוק אוטומטי של זינת החשמל או לחילופין ניתוק של מערכת מיזוג אוויר במקרה של גילוי באזור אש משני אביזרי גילוי מעבר לכך לא מבוצע ניתוק חשמל באופן שאינו יזום ע”י לחיצה על לחצן חירום.

    אף לא אחד מהמקרים שצוינו לעיל אינו מעביר את מתקן החירום או כלל מתקן החשמל לעבודה על גנרטור באופן אוטומטי.

    המעבר לעבודה על גנרטור קורה רק בזמן לחיצת הכבאים על לחצן ניתוק חשמל ראשי למתקן, נושא זה קורה רק כאשר הכבאים מחליטים להיכנס לתוך המתקן במקרה חירום.

    יש לחדד נושא נוסף, תאורת החירום אינה נועדה עבור הכבאים אלה עבור מילוט אנשים מהמבנה במקרה של כשל בהספקת החשמל, תאורת החירום לכשעצמה לא שורדת בשריפה או בעשן שחור שממיס כמעט כל דבר שתלוי מהתקרה ועושי מחומרים פולימריים.

    כפי שתואר למעלה ניתן פטור לחיבור תאורת החירום עם כבלים חסיני אש ועל כן את הלוחות שמזינים את תאורת החירום יש לנתק בזמן לחיצת הכבאים על לחצן החירום על מנת שלא יהיה חשמל בכבלים ה”ירוקים” שמזינים את תאורת החירום, במצב זה תאורת החירום תפעל.

    לבסוף ועל מנת להבין את הצורך בחיבור תאורת החירום לגנרטור יש להבין את הנושא הפשוט, מטרת תאורת החירום לפעול בזמן חירום ולא בזמן הפסקת חשמל, תאורה בהפסקת חשמל “תאורת התמצאות שאינה לזמן חירום” נדרשת לתכנון בנפרד מתאורת החירום.

    על תאורת החירום להמשיך ולעבוד במשך 120 דקות מרגע שהחליטו הכבאים לנתק את החשמל ולא לפני, הרי אם תפעל באופן אוטומטי ברגע הפסקת החשמל שאינה יזומה ע”י הכבאים בהפסקת חשמל הרי שבסבירות גבוה לא תעבוד כלל ברגע שהיא תידרש לעבוד ובטח שלא למשך הזמן הדרוש. 

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)